onsdag den 5. januar 2011

Nybyvej 51. December måned 2010.


Det har været en måned, med meget frost og sne. Det kan også tydelig ses på antallet af fugle og arter. Men det er alligevel blevet til en del: 15 arter fordelt på 204 ringmærkede fugle: Blåmejse 51 - Musvit 49 - Bogfinke 27 - Skovspurv 22 - Kvækerfinke 5 - Rødhals 4 - St. Flagspætte 5 - Grønirisk 2 - Gulspurv 2 - Solsort 22 - Kernebider 4 - Dompap 5 - Skovskade 1 - Grønsisken 2 og Sumpmeje 3 ( fugle nr. 93 - 94 - 95 ) rmk. her på matriklen.
Jeg undre mig meget over, hvor bliver Grøniriskerne af, de plejer jo at være ret talrige, når der fodres med solsikkefrø. Er problemet det samme andre steder ????
Der har været en del Dompapper i haven igen, ligesom sidste måned. En af fugle, en gammel han, sagde denne underlige kaldelyd ( børnetrompet ) som flere hørte, for en del år siden. Har andre hørt lignende. Hvad var det man blev enige om sidst, at det skulle være fugle, der kom fra den østligeste del af Skandinavien, måske Rusland, spændende.
Nu er Kernebiderne også dukket op, med 2 - 3 på foderbrædtet hver dag og 8 - 15 fugle rastende i Egetræerne. Stadigvæk nye Sumpmejser, nu er 100 mærkede, på min lille matrikkel, inden for rækkevide.
Jeg har i de sidste dage på året, haft 3 - 5 Musvåge og flere Gråkrager tæt på huset, et stykke Råvildt er blevet påkørt ude ved vejen, det har jeg smidt i det bagerste af haven, som så gør det muligt at opleve, slagsmålene om at komme først, til de gode bider af "kagen".
Vinteren ser ud til at have bidt sig fast, så det bliver spændende at se, hvad det nye år kan give af fugle i haven. Måske en Lille Flagspætte på foderkuglerne. !!!!
A - 472.
Benny.

Ingen kommentarer: