fredag den 4. februar 2011

Nybyvej 51. januar måned 2011

Det var ikke en af de måneder, hvor man fugle mæssigt vil råbe hurra. Vinteren har begrænset antallet, men det er alligevel blevet til 15 arter og i alt 140 fugle: Blåmejse 31 - Solsort 27 - Bogfinke 28 - Skovspurv 7 - Musvit 25 - Gulspurv 1 - St. Flagspætte 1 - Jernspurv 1 - Rødhals 1 - Kvækerfinke 8 - Dompap 4 - Sortmejse 1 - Grønirisk 1 - Spurvehøg 1.
Sumpmejse 3 nr. 96 - 97 - 98 så nu er jeg tæt på det magiske tal 100 rmk. på matriklen.
Overraskende nok var det Blåmejse der dominerede, men også Solsort og Bogfinker har været flittige ved foderbrædtet. Kernebiderne har været aktive både ved foderet og i Egetræerne ved huset. Et par Rødhalse og en enkelt Jernspurv har været her hele vinteren og pludselig på de sidste dage i måneden dukkede der Bogfinke op i stort tal, de slæbte et par Kvækerfinke med, så en del af dem, er både blev mærket og kom med i den store vinterfugle tælling.
Den sædvanlige Natugle har siddet i kassen, så jeg tror, at den igen vil blive og få et par unger på vingerne. Ligeledes har et Egern, fyldt sig med mine solsikkefrø, næsten hver dag, den har rede i en af Avnbøgene tæt garagen.

Benny

Ingen kommentarer: