torsdag den 16. januar 2014

På tur

Vinter!

Men også et nyt år – derfor er jagten blandt mange ornitologer gået ind – men med fredelig hensigt – da der kun jages krydser.

Vejret var den søndag forudsagt af DMI til at blive solrigt med let vind – men sådan skulle det ikke blive, men en fin tur blev det - til Lollands mange fine lokaliteter. Vi besøgte:

Majbølle Nor med dens mange hundrede ænder af mange arter. Det var glædeligt at finde både bjergænder, pibeænder, krikænder og få knarænder – naturligvis også store mængder troldænder. Alt medens en havørn gled forbi i strædet hvor der også holdt en stor flok viber til – herligt god start på turen.


Herfra til Kaløgrå hvor vinden nu reelt var taget til og skydækket tiltaget. Her fandt vi forholdsvis mange gulspurve, stillits og enkelte rørspurve. Lækkert var det også at finde de første stære, en stor flok gravænder og en flok spidsænder, blandt en endnu større flok gråænder. Det blæste meget så vi hørte ingen skægmejser denne dag. Endnu engang undres vi over den mærkelig placering af fugletårnet! På vej ud fandt vi en også gråstrubet lappedykkere.





Mellem lokaliteterne sås snesvis af musvåger, mange sjaggere og på en pløjemark en stor flok bjergirisk.

Fladet var fladt for fugle. Så videre mod de store Lollandske søer. Her var der tusindvis af andefugle. Glædeligt var det at se mange lille skalleslugere hanner, ikke så mange gæs, adskillige hundred stormåger forsøgte at holde varme med deres vedvarende stampen i jorden. Mindst syv havørne og en ældre vandrefalk viste sig smukt medens vi spiste frokost. Det regnede nu men kun i korte kraftige byger med hårde vindstød.





Rygtet gik om ikke mindre end ni sølvhejre men vi fandt dem ikke men mange fiskehejre stod lagt langs brinkerne – de skuttede sig for den hårde og kolde vind.

Straks før solen forsvandt i horisonten gik turen atter mod Falster. En herligt søndag var med fugle var til ende.






Mvh, Louis&Gert

Ingen kommentarer: