mandag den 6. oktober 2008

En fed dag i Gedser med lokalhit!




Forventningerne til idag var tårnhøje, og de blev stort set indfriet alle sammen!
En del natugler fløj rundt i haven hele natten, men intet gik i nettet, om morgenen sås en meget sandsynlig natravn i skæret fra pandelampen, men det gik dog for stærkt til at jeg var sikker:( Morgenen startede med en del rødhalse og gærdesmutter og gransangere i nettene! Da morgenrykket døde ud havde vi forventet at der ville komme en masse blåmejser, men disse udeblev totalt, til gengæld kom der en sand mega i nettet: sumpmejse!! Oddens 3. mærkede og 5. obsede gennem tiderne!! En nøddekrige af den tyknæbbede race rastede også i stationshaven men forsvandt dog mod nord igen! 1 pungmejse gjorde det samme!
Efter middag meldte de om indtrækkende skovskader ved radaren og 10 minutter efter havde vi fanget en i stationshaven, hvilket var ny mærkeart for undertegnede! Da Jens kom tilbage til stationen fra arbejde drønede vi op og så en hvidbrynet løvsanger ved Birkemose, en flot fugl. På vejen havde vi en stor tornskade der rastede ved Frisenfeldt!
Tilbage på odden fandt Jens en lille fluesnapper i fyrhaven og hørte en overflyvende gulirisk! Herefter var han i stødet og drog derfor til Frisenfeldt hvor han fandt 2 ringdrosler, 1 pungmejse og 1 rødtoppet fuglekonge! De sidste netrunder gav godt med grønirisk og kvæker og i alt blev 259 fugle mærket!

Falsterbo har haft over 12500 trækkende blåmejser idag så vi får nok travlt de kommende dage!

Jesper Foto: BMP

Ingen kommentarer: