tirsdag den 4. marts 2014

Der var rim i græsset i morges, men . . . . .

. . . . det forhindrede alligevel ikke, at der var lidt fugle at ringmærke i dag den 4. marts. Louis havde allerede, som de forrige morgener, været på stationen, lavet kaffe og te samt i pandelampens skær åbnet de opstillede net, så A-mærkeren blot kunne møde op og i fællesskab gå i gang med dagens dont! SKØNT  :-)

Det er ikke de store fangster - efter Gedser- standard, men 10 nymærkninger i dag er da værd at tage med. Der var lidt solsorte i haven i løbet af formiddagen, og et par stykker fandt da vej til nettene, den ene, en formodet lokal fugl, var mærket i november (2013) af vores spanske mærkere Barbara.

Ellers gav det et par nye mærkearter for denne sæson: Gråspurv (en enkelt ung hun sammen med en gammel han, mærket sidste forår, årets første Fuglekonge samt en Lille Gråsisken - vistnok kun den femte mærkede om foråret. 
Hun gråspurv - bemærk de afdæmpede farver

Han - mere knald på farverne. Bemærk blandt andet den grå isse.

Skovspurv (kønnen er ens) - bemærk den sorte kindplet og den ens kastanjefarvet isse
Skøn lille sag denne gråsisken
 - sødt lille trekantet næb og "kinser" øjne

Det var næsten helt stille med lidt sol, men mod middag skyede det til. 

Gert mødte op sidst på formiddagen, og vi fik alle lavet noget presserende arbejde i form af oprydning, yderligere netopstilling, spredning af flis på stier og ved netbanerne, kaffedrikning og hyggesnak.
Gert - var forbi


En enkelt Musvåge, en del sanglærker og nogle hedelærker fløj over odden, og mindst én Misteldrossel var på træk.

Bogfinken i haven synger nu helt perfekt men ikke så længe ad gangen (det er nok svært i starten ind til den er øvet). Det lykkedes også at ringmærke to hanner der var på gennemtræk.

Bogfinke han - endnu ikke med den klassiske grå stålhjelm - men den kommer senere på sæsonnen.

Hans Lind beretter at de brungrå central halefjer er med til at
bestemme denne han bogfinke som en der er født i fjor

Igen i dag kunne vi også nyde både hedelærker og sanglærker i luftrummet over GFU haven.

Mvh, Hans & Louis

Ps vi sælger både fuglefoder og redekasser - kom gerne forbi mellem kl 1000 og 1300 - i dette tidsrum regner vi med at vi har tid - ha' lidt tålmodighed. Redekasser kan købes fra ca 100 kr.

Hi there readers
Another misty morning, a slight frost on the ground but luckily no wind. Woodlarks and skylarks kept us company all day with their bag-and-forth movements above the station. The first goldcrest for the season was ringed and a redpoll was a nice catch too.


Ingen kommentarer: