tirsdag den 11. marts 2014

Marts - Morgen - Mange - Mejser

Tirsdag den 11. marts.

Stadig et stabilt højtryk over Gedser, men vinden er nu drejet om i nordøst og ganske svag - med andre ord: Endnu en skøn morgen på Gedser Odde med rød solopgang og rim i græsset.

Et par drosler på første runde, men ellers kom de forventede musvitter i en lind strøm: Det blev til 48 stk i dag - samt en af de gode: En polsk mærket 2k-fugl. Vi venter i spænding på genmeldingsdata.
Musvit med Polsk ring

Denne sæsons tredje træløber fik ring på, men det lykkedes desværre ikke at få fat i nogen af de to rødtoppede skønheder, der lod sig se og høre ved flere lejligheder, men måske i morgen?

Vi havde pænt travlt ind til kl. 9, hvor det så gik helt i stå! En formidling for en lille gruppe fra Sakskøbing så ud til at mislykkes i form af nul fugle at vise frem, men med lidt tålmodighed lykkedes det at vise både rødhals, grønirisk, grønsisken, solsort og musvit frem til de tilfredse gæster.
Gråspurv - den tredje mærkning af denne art på GFU i år
 - ikke helt almindeligt


Efter efterårets store mængder grønsisken er det ikke uventet med grønsisken i dette forår.
Her en fin han

Hun bogfinke


I løbet af formiddagen så vi både havørn, musvåge, husskade (ikke hyppig herude) og en del trækkende sanglærker . . . jo, foråret er stærkt på vej, selvom temperaturerne halter meget bagefter her ved den kolde Østersø. Vi har endnu i år ikke været over ni plusgrader.

Forårsbebuderen - følfod strålede i dag - skønt

Dagen endte på 70 nymærkede fugle, og musvit nåede op på 200 i år.

Solskinnet lokkede sommerfugl på vingerne i dag, en nældens takvinge.

Igen i dag så vi en nældens takvinge på Odden

Dear English readers:
Yet another sunny and beautiful day at the tip. Many tits made our day more pleasant - partridge called before the sun rose in a pink hue. A rare lap bunting on viz mig along with a few common buzzard (the "ghost" buzzard was again commuting back-and-forth over the garden). Two firecrests called in the garden.
The excitement of the day was a polish ringed great tit. 





Louis&Hans

Bonus foto:
Hans hakker i det!
Brombær rødderne skal op - det er hårdt for ryggen

Ingen kommentarer: