mandag den 12. januar 2015

Kvæk - kvæk, opdateret 13/1

Der er forholdsvis stille på Gedser Fuglestation  - her uden for sæsonen - dog har den grønne vinter ladet os føle stormene Dagmar og ikke mindst Egon, heldigvis uden større skader her i lokalområdet.

 - - - - men det milde vintervejr har gjort det muligt at få påbegyndt etableringen af det nye vandhul i fårefolden!

Vi har længe puslet med tanken, om det ikke var en god ide med en lille sø ved fuglestationen, så da Guldborgsund Kommune forrige år skulle i gang med projektet "Kvæk mit vandhul er væk"  ansøgte vi om at komme i betragtning til at få gravet et hul til padderne.


 Her det nye vandhul, som det så ud fredag middag

Det lykkedes at blive godkendt, og entreprenørerne gik i gang torsdag i sidste uge - i regn og rusk - med først at få skrabet et tykt lag muldjord væk fra et større areal. Dagen after tog den store gravemaskine fat, i regn og rusk, med selve vandhullet, der får en størrelse på cirka 300 m3. Hullet får skrå kanter, så der bliver fine muligheder for opvækst af tudser og frøer. 

Det er specielt bilag IV-arten Grønbroget Tudse, som man vil prøve at give bedre forhold. Der er også her i sidste uge lavet et tilsvarende vandhul i Birkemose, mindre end én km fra vores, nemlig så tæt på hinanden, at tudserne kan kommunikere!

Det påregnes, at gravningen bliver færdig i dag mandag eller i morgen, og så er det bare at vente på, at hullet langsomt fyldes med grundvand. Det bliver spændende at følge, hvordan dyr og planter efterhånden vil tage søen i brug.
Sådan ser vandhullet ud 13. januar 2015.

Link til projektet "Kvæk mit vandhul er væk"   http://xn--kvk-zla.dk/
Hans

Ingen kommentarer: