mandag den 13. juni 2011

Sæsonen ebber så småt ud, men alligevel gode sager i nettene!

Lad mig sige det med det samme:

Man skal forbandet tidligt her midt i juni for at være klar til morgenfangsten. Men når man først har overvundet de første kritiske minutter, efter at vækkeuret har ringet, så går det jo endda.


Det var også en skøn morgenstund med rød solopgang, kun få skyer og næsten helt stille. Desværre var der også næsten helt stille på fuglefronten. Opløftende var det dog med den første fugl i nettet i dag: En karmindompap i H4, den 18. af slagsen her i år, og det er den foreløbige forårsrekord, idet de 14 stk fra 2007 for længst er slået. Hunnen med dataloggeren gik i det gamle hejsenet, det hele sad fint.


Det blev et gensyn med en gulbug med gammel ring fra 30. maj 2006, mærket af Jens Walsted som 2k fugl, så den er altså ca. 6 år gammel! Rekorden ifølge Dansk Ringmærkningsatlas er en fugl på 7 år og 11 måneder, men vi er da rimelig tæt på.


På et tidspunkt kom der en mindre flok stære støjende gennem haven, og en uerfaren ungfugl kunne mærkes i Ø6.


7 nymærkninger i dag, blev det til.


Dagens mest usædvanlige fangst var en sumpmejse, kun den 5. ringmærkede på Gedser Odde!
Dagens sumpmejse: Louis A. Hansen

Lasse Strandgaard var lige forbi kl 03.45 på sin tur efter flagermus, og Louis kom lidt senere på morgenen og kunne berette om en anden sjælden Gedser Odde-fugl: Spætmejse.


Dagens blog: HLI

Ingen kommentarer: