søndag den 4. marts 2012

Malurt i bægeret trods en fin forårsdag

Det blev en fin lørdag med rundtur i Gedser for at finde foråret.

Turen begyndte med at lede efter den indiske gås som Hans Lind havde meldt til os var i området.
Vi fandt den, men den led af menneskeskræk og trods vi sad helt stille inde i en bil så var det umuligt at komme den tættere end ca. 250m. Desværre fik vi skræmt den op – men den kom tilbage lidt senere til samme sted.
Indisk gås med grågæs (undsluppen fangenskabsfugl)

Solen skinnede fint og termoflasken var fyldt med økologisk sort afrikansk varmt guld så vi drog videre mod Gedser Odde. Her var der forår i luften, bogstaveligt, med syngende sanglærker, overflyvende ravn og ikke mindst forårsbebuderen tranen
Sanglærke i sangflugt
Ravn lavt over markerne

Trane uden lyd på vej (tilbage ?) til Hiddensee

De "første" ildtæger var også fremme for at blive varmet - vi håber Kommunen vil tage hensyn til den unikke population der findes ved Odden når de vil renovere den grimme gule bygning.
Ildtægerne er nu fremme ved deres ynglingsplant - katost

Efter godt tre timer var det tid til en tår eller to af det afrikanske guld og lidt vådt wienerbrød til – så var turen kommet til en rundtur i haven ved Gedser Fuglestation (da der ingen ringmærkning er lige pt. kunne vi godt gøre dette).
Her inde mødte erantisserne os med deres runde gule hoveder og en anden botanisk forårsbebuder var nu også kommet frem - følfod
En ægte forårsbebuder - følfod

GFU haven var nærmest tom for fugle så vi kørt langsomt videre mod Gedser, men først et lille stop ved renseanlægget – her trænger gevaldigt til at blive ryddet op i afvandingskanalerne og fjernet den stærkt skæmmende bygning – bestemt ikke noget Gedser kan være bekendt at vise frem.
Ud til Kroghage kørte vi – for kun at blive skuffet over at Scandlines og Kommunen ikke har lavet alle de tiltag de har lovet at gøre for at kompensere for Scandlines overtagelse af unikke små-habitater ved Remisen og selve Kroghage (blandt andet for beskyttelse af en sjælden sommerfugl og padder). Området er desværre så meget forandret at der nu ikke er hverken læ eller støjfrit mod Remisen mere.
Turen forsatte rundt via Kroghage spidsen – her var der lidt mere malurt – tre døde fugle hvoraf en ederfugl indsmurt i olie.
 Ederfugl han død som følge af olieudslip
 Hungersnød? Død blishøne
Hungersnød? Død blishøne nr 2

I en af søerne, som lider af saltvand indtrængning (også her skulle der have været et tiltag fra Kommunens side for at hindre/mindske dette – dette var heller ikke foretaget – men der bor vel heller ikke medlemmer af Kommunens mange udvalg i Gedser?) var der en lille and som vakte lidt opsigt da den formentlig er en hybrid.

Turen sluttede med mere afrikansk guld og wienerbrød i kaffen ”home is best” i Gedser.
Alt i alt en meget fin dag i Gedser trods diverse malurt i bægeret.

Fotos og tekst Gert og Louis

Ingen kommentarer: