søndag den 27. januar 2013

Besøg fra Finland - med dødlig udgang!Gert med den døde musvåge fra Finland
En musvåge endte sine dage i Gedesby – det vidste sig at den var blevet mærket i Finland. Når vi har mere information om dato og præcis mærkelokalitet vender vi tilbage.

Historien er:
Ved 11-tiden ringer Hans Lind som er blevet ringet op af én der havde fundet en død hængende musvåge i et træ!

Men ikke nok med det, fuglen skulle efter sigende også være ringmærket! Så da Hans er på vej til Jylland ringer han videre til Gert Jeppesen som er netop er ankommet til Gedser for at finde lidt vinterfugle – og vinter var det med 5 frost grader og en vindstyrke på mere 12 m/s – indberegnet en kuldfaktor (se her ) svare det til mere 23 graders frost – det var bistert koldt!

Gert drejer straks bil mod Gedesby og efter lidt forgæves kørsel finder han musvågen – den ligger/hænger højt i et træ. Fuglen tages ned og – jo den er skam ringmærket i men langt oppe nord på - i Finland!

Ved nærmere inspektion af fuglen ses at den er født i 2012 – dette ses blandt andet på de orange-bronze farvet spidser på mange af vingens dækfjer.

Fjerspidsene er orange-bronze farvet - fuglen er ung
Fra Finland
Fuglen havde meget tydeligt fremtræden brystben og vejede kun 522 gram (en halv liter mælk). Frisk vægt af hunner er 700-1.200 gram og hanner 550-850 gram (info fra her ) og denne kilde angiver hanner: 525-1.180 gram, og hunner 625-1.365 gram (og info fra her).


Mvh, Hans, Gert og Louis

Ps
Vi vil naturligvis opdatere denne historie dels når Hans Lind kommer hjem fra Jylland med lidt info fra finderen. Dels vil der opdateres om race forholdet som er uklart - den synes blandt andet at være for lille og for rødtonet til en almindelig musvåge. Og dels afventer vi svar fra den finske ringmærkningscentral om lokaliteten og den præcise dato for ringmærkningen - hold øje med bloggen :-) 
Musvåge med rødtonet underside og stort lyst felt i hånden


Ingen kommentarer: