søndag den 14. februar 2010

Svanemærkningen fortsætter





Vinteren er stadig over Danmark - og dermed fortsætter mærkningen af svaner! Igår den 13/2 tog Kjeld Petersen, Johnny Petersen og jeg ud for at kigge lidt på sagerne. Første stop var i Præstø, hvor en af de første svaner der kom af vandet var en fugl mærket i Letland. En god start! Ellers gik der en fugl med en gammelt dansk ring og også en med ring fra Polen. Udover disse mærkede vi selv 13 svaner og 1 blishøne. Herefter drønede vi til Stege. Her var svanerne noget mere sky, så vi valgte ikke at mærke dem. Til gengæld satte vi os og aflæste og i løbet af kort tid havde vi aflæst 1 fra Letland, 2 fra Lithauen, 6 fra Polen og 1 fra Danmark. En udemærket stak aflæsninger. Herefter smuttede vi til Nykøbing Falster for at se hvad der rørte sig der. Der var mange mærkede svaner, men ligeså mange uden ring. Første fugl til at få en ny ring på blev dog en canadagås. Herefter mærkede vi 44 knopsvaner og aflæste en god stak også blandt andet en fra Letland og 1 polsk! Alt i alt en fin dag!

Idag den 14/2 var jeg så ude med Pelle Harrild i Frederikssund og ved Hammer Bakke. Her mærkede vi 31 svaner og aflæste en masse blandt andet en fra Letland og 1 fra Lithauen. Desuden blev det også til en del mågeaflæsninger af måger mærket i København, som altså nu står spredt over hele sjælland!

Sidst men ikke mindst endnu engang en opfordring til at få aflæst nogle af alle de mærkede fugle der står overalt i DK lige pt!

Jesper Brinkmann
Fotos: Asbjørn Jensen

Ingen kommentarer: