mandag den 20. september 2010

20.09.2010 Det blæser på odden


Det susede i buskadet, da jeg stak hovedet ud i nattemørket. Det var også den eneste lyd, der kunne høres, så det tegnede til en tynd dag allerede inden solen stod op. Det holdt desværre stik.
Det er sjældent et godt tegn, når dagens første fugl er en genfangst.
Hen over formiddagen passerede flere byger med støvregn, men ikke noget, der kunne genere fuglefangsten. Iflg. DMI har vi fået under 1mm regn iløbet af hele dagen.
Hver runde gav fra 0 til få fugle og kl. 12:30 klappede vi nettene igen, da blæsten fortsatte uændret på 12m/sek.
To spurvehøge var i nettene, og begge undslap ubesværet, da jeg nærmede mig. Nettene var som trampoliner.

På og omkring Gfu så vi 2 dværgfalke, 4 spurvehøge samt en del tårnfalke, der i dagens blæst ikke behøvede at 'muse' for at stå stille i luften. Det var nok at sprede vingerne. Interessant at se hvorledes vingerne konstant søger balance med minimale horisontale bevægelser. Et studie i finmotorik.

Dagens ringmærkninger:
Rødhals 7
Jernspurv 3
Grå fluesnapper 2
Gransanger 3
Tornsanger 2
Rødstjert 1
Gærdesanger 1
Løvsanger 1
Sangdrossel 1
------------------------
21

Stig
C-160

I løbet af formiddagen var der besøg fra skovdistriktet: Der skulle opsættes et par kasser med indbygget web-cam - infrarødt - så vi kan se det på et par nye skærme i mødelokalet. Nu håber vi bare på, at skovspurve eller måske musvitter vil finde kasserne attraktive, så vi kan følge med i deres privatliv.
Begge kasser blev anbragt på østgavlen og nordsiden af huset - med mulighed for at flytte dem til nærtstående træer. Vi får se . . . . :-)
Også et helt nyt skilt kom op ved P-pladsen.
Hans

Ingen kommentarer: