mandag den 13. september 2010

Fed fangstdag med højskolebesøg.


Mandag d. 13. sep.

Benny, Gert og jeg havde sat hinanden stævne på GFU i morges, da vi skulle have et formidlingsarrangement med Højskolen Marielyst. Det havde regnet ret kraftigt fra søndag aften og til ved 3-tiden, så jeg var spændt på, om der havde været noget nattræk. Vinden var svag, men ved netopsætningen i halvmørket var der ikke andet at høre end natuglen fra fyrhaven, så måske udeblev fuglene. Men på første runde sad der pænt med fugle i garnene.

Da vi kom ned til Ø1, gik vi i gang med at mærke de 4-5 fugle fra den ene ende. Glædeligt var det, da jeg kunne pille efterårets første Lille Fluesnapper ud af maskerne!

Senere på runden blev vi også lidt overrasket over en temmelig sen Nattergal. Fuglene blev ved med at komme i en lind strøm til et stykke over middag, så der var rigeligt at vise frem til kursisterne.

Det hele blev krydret af et par Røde Glenter, der lavede flyveopvisning lige over hovedet på os sammen med en lille skrue Hvepsevåger og pænt med Spurvehøge.
130 fugle ringmærket, 18 forskellige arter, domineret af løvsanger, rødhals og gærdesanger, samt efterårets første fuglekonge!

Billeder fra arrangementet kan ses på fuglestationens hjemmeside.
HLI
Foto: Gert JJ.

Ingen kommentarer: