tirsdag den 28. september 2010

D' helt vildt... Og det fortsætter...

Gårsdagen havde budt på 317 mærkninger inden nettene blev slået sammen, da flere praktiske gøremål haltede gevaldigt efter rekorddagen. Der skulle handles ind, tilses net og udstyr og ikke mindst tastes ringmærkninger ind. - Lidt ærgeligt, da man snildt havde kunne runde 500 mærkninger.
I dag har der også været helt vildt mange fugle, både i luften, men så sandelig også i nettene. Antallet af mærkninger var igen i dag skyhøjt med ca. 830 fugle. Den klart domierende art var igen rødhals, men også de sidste sylviasangere, rødstjerter og en enkelt broget fluesnapper fik ring. Dagens "hit" må siges at være en 1k lille fluesnapper og en bynkefugl, der begge blev mærket. Af fritflyvende fugle opdagede vi en 1k sorthovedet måge, der gled langsomt nord ind imod Gedser Havn og 1 gøg og en stor tornskade sad pludselig i haven.
Igen i dag har der været vildt mange fugle i luften. - Traner, Bramgæs, Knortegæs, Misteldrosler, grønsiskener, bogfinker i et virvar. - Jeg har aldrig set noget lignende igennem min fuglekarriere. - Det er virkelig helt vildt...

GFU blog v./ Rune S. Tjørnløv

Ingen kommentarer: