søndag den 16. september 2012

Stadig mange gæster på GFU . . nu med fotos

Efter at Henrik har afsluttet sit ophold på GFU for denne gang, er det undertegnede, der tager ringmærkningen i det næste stykke tid. GFU siger tusind tak til Henrik for en fremragende indsats den sidste måned!
Der var Gedser Halvmarathon i dag med mulighed for besøgende og pårørende i den anledning, og der kom da også en større gruppe. Men det der trak flest folk til, var nok muligheden for at se nordsangeren, for den var sikkert ikke trukket videre i nat pga. for megen vind.
  - - - og ganske rigtigt: Ved halv ni-tiden fandt vi den siddende i N5. Flere af dem, den gik forgæves sent i går, fik nu nydt synet af den sjældne sanger. 
Arctic Warbler - Nordsanger (from the day it was ringed)

Den blev sluppet ved ringhuset, og minsandten om den ikke et par timer senere blev genfanget i N9 ved de store popler: Endnu flere glade mennesker!
Bagfra: Lokale birder og tilrejsende fra Vordingborg og KBH
Forfra:  Lokale birder og tilrejsende fra Vordingborg og KBH 
En hård art skal skylles ned

Ellers var der ikke så mange fugle i dag. Mejserne er jo ved at røre på sig, og topscoreren blev blåmejse med 12 stk, og der var osse et par sortmejser imellem. Det klinger så småt ud med Sylvia-sangerne, og efterhånder kommer der flere rødhalse, jernspurve og gransangere.

Denne var nok en af de mindst interessante blandt jægerene
En smuk gærdesanger

Var der nogen der bemærkede denne - 1K sortmejse?



Der blev også tid til at fortælle om GFU og fugletræk for et hold Svenske folkedansere fra Ystad
Hans Lind underholdte på bedste vis

Dagens fangst sluttede på 44 stk af 13 arter.

HLI

Ingen kommentarer: