tirsdag den 27. maj 2014

Mega dag i Gedser - den 26. maj – a day to remember!

Morgnen begyndte stille og rolig men herlig nattergale sang fra Sønder Boulevard.

Men allerede på vej til Odden havde en vagtel ”spyttet” sin underfundige sang ud over markeren med sin strofer ”wet my lips” ”wet my lips” (lyt her).

På selve Odden kunne igen de herlige strofer fra en nattergal sang høres.

Ikke længe efter ankomst kl. 0439 fløj en gulirisk omkring og karmindomappen sang sin ”pleased to meet you” sang (lyt her).
Straks før kl. fem og igen ved halv otte tiden hørtes det skønne kald fra en pirol (lyt her).

Men dette var kun en lille forsmag på en lang varm og enestående dag i Gedsers ornitologisk historie – a day to remember.

Ved 7-tiden dukker en skøn trane op fulgtes op som straks fugtes af en turteldue! Og endnu en gulirisk flyver omkring og kalder over de to Københavnere der ikke var forvent med det ene eller det andet – skønt skønt.

Forbi flyvende turteldue

Men så  - - - BANG!

En mindre hvid hejre (med medium mørk ryg) dukker  frem lavt over markerne mellem Frisenfelt og Gedser Fuglestation mod vest og nord!!! Arten er set 15 gang før i Danmark men tilsyneladende aldrig på Falster eller Lolland – så dette var stort som vi siger.
Forfærdeligt foto - men fuglen er 1,5-3 km væk!!

Puha godt vi var to til denne observation J

Det var svært ikke at være glad for at se denne sjælden fugl i Danmark. Men mere skulle komme til!

Ved halv ni tiden var det tid til dagens sorte glente – men i dag to samtidig – sort glente er ganske almindelig ved Gedser i dette forår hvor vi har set flere sorte glenter end røde!
Senere ser vi dog også en rød glente som følges op af en rødstrubet piber og en hvepsevåge.

Men så BANG igen!! En buskrørsanger dukker frem! Kun syvende fugl i Gedser området og denne på samme små-lokalitet som først fund i Gedser ved Frisenfelt! (lyt her) (også mange grønne frøer - men lyt efter de knirkende strofer).
Buskrørsanger i sin favorit busk - en lille pil med rørskov omkring

Medens kødranden af ornitologer stod der og nød deres kryds på deres lister faldt de i staver og glemmer at lytte til den lille fluesnapper der synger løs over deres hoveder – men så blev de blev vækket da der hørtes en biæder trække forbi.

Biæder - fra dagen før


Ja en dag der ville kunne huskes.

Mvh, personalet ved Gedser fuglestation

Ingen kommentarer: