mandag den 18. april 2016

Dobbelt indlæg

De sidste to dage har været lidt spøjse. Der har været hård vind fra skiftevis vest og sydvest og der har derfor været meget stille i haven. Nogle flotte Tornirisker har dog gjort ringmærkningen spændende. I går havde en Skovhornugle slået sig ned i haven og den var centimeter fra at gå i et net! Vi var alle sammen ude for at se på fugle i går, men kun Laila valgte rigtigt at tjekke østkysten grundigt, hvor der selvfølgelig var mere læ. Da hun kom hjem kunne hun berette om to Fjeldvåger, Rød Glente og Sorthovede Måger. Undskyld, hvad? Du mener vel Hættemåger? Var min første reaktion. Nej, det mente hun ikke, hun havde haft begge arter sammen endda også dagen før, men troede at de var almindelige her? Da Laila stadig er relativ ny birder og før er blevet overrasket her over, at vi var uden for udbreddelsen af andre sydlige arter, var jeg stadig skeptisk. Dog var der jo flere faktorer der talte for. For det første er den jo langt mere almindelig hvor hun kommer fra, så hun kender den og det er jo ikke den sværrest bestemmelige måge desuden er det jo nu de skal igennem alligevel.
Så her til eftermiddag tog vi alle tre ud for at lede. Vi gik langs stranden fra stationen og ud mod Odden med læ-siden som mål. Vi nåede dog ikke langt forbi p-pladsen, da første måge kom forbi. Den havde sort hætte, hov! Det var da nogen lyse runde vinger den har! Så vi så ikke en fouragerende Stormmåge først eller tre rastende Sølvmåger på vandet. Den FØRSTE måge der kom flyvende mod os ude fra Odden blev en 3k Sorthovedet Måge, der fløj lidt parallelt med kysten og forsvandt mod vest.
Fin 3k Sorthovedet Måge

Jeg har været i kontakt med Jesper Brinkmann, der siger at en koloni ved Antwerpen er blevet skræmt væk og fugle derfra er set i bl.a. Schleswig-Holstein. Så det er da nok nogen derfra der huserer i området.

Blog v. Andreas Bennetsen Boe

17/4 Total: 11
Gærdesmutte / Wren - 3
Jernspurv / Dunnock - 1
Munk / Blackcap - 1
Skovspurv / Tree Sparrow - 1
Bogfinke / Chaffinch - 3
Tornirisk / Linnet - 2


18/4 Total: 15
Gærdesmutte / Wren - 2
Jernspurv / Dunnock - 6
Rødhals / Robin - 2
Sangdrossel / Song Thrush - 1
Skovspurv / Tree Sparrow - 1
Bogfinke / Chaffinch - 3
Tornirisk / Linnet - 2

Ingen kommentarer: