søndag den 10. april 2016

International dag!

Der var ikke forfærdeligt mange nye fugle i haven i dag og vi skrabbede 23 mærkninger sammen med Tornirisk som det mest spændende. Derimod blev det på aflæsnings-siden en virkelig fed dag. Først kunne Rasmus pille en Gransanger ud af nettet med en belgisk ring og senere troede Laila hun havde genfanget den, men da hun kiggede efter stod der Helgoland på den! Så to nye udenlandske ringe i dag!
Gransanger mærket i Belgien (Chiffchaff ringed in Belgium)

Efter ringmærkningen tog vi ud på Odden til Louis og Anne Marie. Først jeg og senere stødte de andre til. Derfor missede de desværre to Gulirisker, der kom ind over os rigtig fint. Dog ikke så slemt for Laila der har masser i sit hjemland. På vej hjem fandt jeg et pindsvin tæt ved huset, der er ved at bygge rede. Den gik i pendulfart inde i brombærkrattet mellem den lille hule og et sted hvor den samlede mos og kviste. Den nåede Rasmus lige at få set inden han sagde farvel og tog med Hans til stationen. Hans var lige kommet med Mariana en portugiser, der skal være her i et lille stykke tid.

English recap:
23 birds were ringed today with a Linnet as the most exciting species. More interesting though were two Chiffchaffs that we trapped. One from Belgium and one from Germany!
On the cape we had two Serins today that unfortunately weren't seen by everyone. Back at the house Rasmus and I saw a Hedgehog building a nest walking back and forth with nest-material! Rasmus went home in the afternoon and a girl from Portugal, Mariana came.

Total: 23

Gærdesmutte / Wren - 1
Jernspuv / Dunnock - 14
Rødhals / Robin - 2
Gransanger / Chiffchaff - 2
Bogfinke / Chaffinch - 2
Tornirisk / Linnet - 1
Gulspurv / Yellowhammer - 1

Ingen kommentarer: