torsdag den 22. maj 2008

Gedserbanden går i offensiven!

Dagen idag blev på alle måder begivelsesrig, da JWC allerede på vejen ud til fuglestationen lavede 2 blåhalse-hunner ved Frisenfelt, samt en syngende karminpap samme sted. Nettene var dog totalt tomme for fugle, så det blev besluttet, at vi endnu engang skulle til Lolland og lave nye årsarter. Første stop blev gjort ved naturskolen i Maribo, hvor 2 sorthalsede lapper lå tæt ved bådebroen og udgjorde første nye årskryds! Herefter blev den lokale pølsemutter i Maribo besøgt, hvorefter vi tog ned i parken ved Domkirken for at nyde det dejlige vejr. Lige ud for Domkirken blev en fin han af amerikansk skarveand spottet og endnu en ny årsart var i hus!
Herefter tog JBR og JWC hjem til JWC for at slå græsset der, da der ike lige har været tid til det her i år på grund af fuglekiggeriet!
Efter et par timers havearbejde, drog vi mod Holmegaards Mose, for at se om vi kunne sutte den vagtel LAK har haft heroppe det sidste stykke tid. Det skulle dog gå noget anderledes! Efter ca. 10 minutters lytning ved Røde Bro hører vi samtidigt hvad vi i første omgang tror er en atlingand ganske tæt ved os. Dog går der ikke mange sekunder før den er bestemt til dværgrørvagtel, som vi begge har i frisk erindring fra Møn sidste år. Fuglen letter tilsyneladende og flyver ud i det mere sumpede område, hvor den sang aktivt i ca 5 minutter. Herefter var den stille i omkring 10 minutter hvorefter den igen begyndte at småsynge med jævne mellemrum. Den flyttede hele tiden rundt, som om at den ledte efter en bedre sangpost! En lokal der er ude og lytte efter engsnarre får også hørt fuglen, så vi nu er 4 der har hørt den. Pludselig siger den ikke mere og det gjorde den heller ikke den næste time hvor vi også var på lokaliteten. Om den er fløjet videre eller rykket så langt væk at vi ikke kunne høre den er svært at sige. Temperaturen faldt desuden til kun 4 grader, om dette også kan have en indvirkning på sangaktiviteten ved vi ikke, umiddelbart havde den det ikke på de andre fugle i området! Tyskland har i øjeblikket besøg af 4 forskellige dværgrørvagtler, så noget tyder på at der er en del i omløb for tiden. Vi håber Holmegaard-fuglen er pp igen i aften!
Gedserbanden rykker pælene op og tager til Skagen i nat, så bloggen vil ikke blive opdateret den næste uges tid!


Gedserbanden efter de har krydset skarveand som ny års Fotos: Gert Jeppesen












Gedserbanden/ JWC JBR

Ingen kommentarer: