tirsdag den 13. maj 2008

Vild dag på odden!

Nettene blev som vanligt sat op ved 03.30 tiden, og så var det ind og få lavet sig en kande kaffe, og så ud på første runde! I første net sad en fin munk han, og i 2. net pillede jeg årets 2. nordlige blåhals ud! Så måtte jeg ind og vække MKH MHP og JWC, så de ku få set blåhalsen!
Ellers gav nettene et meget godt udbytte med blandt andet 3 nattergal og grå fluesnapper! Ovre ved p15 høres pludselig de klare toner fra en pirol ovre fra fyrhaven! Forsøger straks at ringe JWC op, men han er faldet i dyb søvn igen og misser pirolen!

Dette fuck-up presser ham dog til straks at drage ud i landskabet for at producere hit, og 5 minutter efter han er kørt, ringer han og melder syngende drosselrørsanger fra Frisenfeldt, som ligger 800 meter nord for stationshaven! Sidste onsdag sad der forøvrigt også en drosselrørsanger og sang ved Gedser rensningsanlæg i følge lokale ornitter!

JWC kommer nu tilbage til stationen og kort efter laver han dagens 1. aftenfalk; 1 2k han lige over stationen. Der går dog ikke lang tid før den næste bliver produceret, denne gang en hun! Omkring middagstid er jeg på runde og aftenfalk-hunnen kunne stadig ses mod øst, og lidt efter bliver jeg opmærksom på en skrue rovfugle, så skriver til Jens som sidder nede ved huset sammen med nogle andre, at de lige skal tjekke dem i skop. Dette når de dog ikke før MKH ringer og melder at skruen består af 2 rørhøge, 1 hvepsevåge og 2 sorte glenter! På samme netrunde fanges dagens 2. blåhals denne gang en hun!


Dagens blåhals hun Foto: Gert Jeppesen
Herefter går det noget død og vi går igang med græslåning i haven, men til aften blev der meldt mulig dværgørn trækkende øst fra Grænge på Lolland, så vi stilte os derfor ud og obsede igen! På marken ud for obsposten stod en fin ung middelhavssølvmåge, og lidt efter får jeg øje på en storlom sp. der kommer trækkende mod syd inde over land!

Alt i alt vel en ganske udemærket dag på Gedser odde, som forøvrigt sluttede af med, at pirolen som ikke havde sagt en skid hele dagen begyndte at synge igen, og denne gang fik JWC også hørt den:-)

Jesper

Ingen kommentarer: