fredag den 5. marts 2010

Så fik den en "skalle" i Nykøbing




Forårssæsonen nærmer sig med drastiske skridt og Asger og jeg har denne weekend valgt at tage til Gedser, for at gøre stationshaven klar til mærkningen her i foråret! Derfor drog vi denne morgen afsted mod Gedser fra Jylland af og i Nykøbing mødtes vi med Gert, Benny og Hans, da vi lige ville tilse svanerne ved havnen en sidste gang inden de trækker bort igen med forårets komme! Der var stadig mange umærkede imellem og vi havde en rigtigt fin fangst med ialt 47 mærkede svaner. Derudover havde vi 2 Gdansk, 1 Kaunas, 1 Matsalu og 1 Riga mærket!Matsalu- fuglen og 1 af de polske havde allerede farveringe på, mens vi tilføjede farveringe til de 3 andre, så de bliver nemmere at genfinde når de forhåbenlig trækker tilbage når varmen slår igennem!

Efter at vi havde knoklet med svanerne i et godt stykke tid kiggede vi også lidt på de andre fugle. 2 hanner af Stor skallesluger virkede meget brødflove, så besluttede at give dem en chance og lidt efter havde jeg fået fat i den ene af dem!

Imorgen begynder klargøringen af stationshaven i Gedser, til en sæson der forhåbenlig bliver lige så god som de sidste par år!

Jesper Brinkmann
Fotos: Asger Lykkegaard

2 kommentarer:

Gedser Fuglestation sagde ...

Hi lange!
Tillykke med skallen - antager at V-tegnet her er et to-tal - for det er vel din anden "skalle" af denne art som du har fået på din mærkeliste?

Her i Gedser By er der stadigvæk lidt kvækerfinker og sjaggere - det nye indslag er den "mange" stærer og blandt disse overvejende unge hanner der synger - yngler de allerede som 2K?
2670Lha

Gedser Fuglestation sagde ...

Hey Louis!

Jep det er lige præcis min anden store skalle i år;)
Fedt med havefuglene! Og ja stære kan vidst godt yngle som 2-årige:)