torsdag den 31. juli 2014

Sidste julidag - med Kejserkåbe

Så blev det igen vores tur til at indtage stationen - og jeg kan vist roligt tale på vegne af Anders, og fortælle at vi begge har glædet os!
Da vi ankom i går havde vi nettene åbne i en tid. Intet slog Henriks fangster tidligere på dagen, men det kriblede jo i fingrene da vi stod her - så nettene måtte op, og vi fik mærket 11 fugle.

Gærdesanger - En af vores hyppigste fangster i øjeblikket
Denne morgen startede varmt med 18 grader (umiddelbart så det ud til at vi havde den højeste temperatur i hele det danske land!). Den standardiserede ringmærkning blev gennemført med en total på 36 fugle. På fuglefronten havde vi en stille morgen, med en enkel Grønirisk (Carduelis chloris) som det mest spændende i nettene. Vi havde lidt mere spændende fugle i luften end i nettene, og det blev blandt andet til en enkel Rørhøg (Circus aeruginosus), tre unge Tårnfalke (Falco tinnunculus), en Karmindompap (Carpodacus erythrinus) og et Lille Korsnæb (Loxia curvirosta).

Almindelig blåfugl (Polycommatus icatus)
Da dagen ikke havde bragt meget held med fuglene i nettene, tog Anders lidt tid i sommerfuglenes tegn, mens jeg tog en lur. Det gav pote, og han fik fornøjelsen af den flotte Storplettet Perlemorsommerfugl (Issoria lathonia) og så blev det til en prægtig han af arten Kejserkåbe (Argynnis paphia). Dejlige arter på denne sidste dag i juli!

Kejserkåbe (Argynnis paphia) 
I eftermiddag har vi fået skiftet et par net i haven og ordnet lidt i huset, så vi er lidt tættere på at være klar til fuglenes indtog i august!
Vores tid på Gedser Fuglestation er nu skudt godt i gang, og jeg kan igen tale på vegne af os begge, og sige at vi glæder os til mange gode og spændende øjeblikke!

Blog: Heidi Vibe Frederiksen - Fotos: Anders Odd Wulff Nielsen 

Ingen kommentarer: