fredag den 12. december 2008

GFU på udflugt:)


ZM vil jo rigtigt gerne have testet fugle for fugleinfluenza for tiden, men både Jens og jeg er ramt af arbejde og vores kærester vil også gerne have besøg engang imellem, så hvad gør man så???
Tja man fanger vel alle de fugle, man kan på vejen over til de ventende damer? Det mente vi i hvert fald, så imorges stod jeg op klokken 5, og så lige lidt morgenmad inden jeg gik ned til bussen, og drønede med den til Slagelse, hvor jeg så måtte vente 20 minutter på sovetrynen Jens, der dog påstod af ventetiden skyldtes mange biler på vejen;) Næste stop var Odense, hvor vi brugte 1½ time på at drøne rundt i byen som Gøg og Gokke og lede efter et sted, hvor de fodrede ænder, og alle vi spurgte om vej anede ikke, hvor der blev fodret ænder eller også "opfandt" de pludseligt steder der ikke eksisterede. De er sgu skøre de fynboer:D
Men langt om længe fandt vi et sted og fodrede og forhåbningerne om ny mærkeart steg hurtigt da et par blishøns løb rundt mellem ænderne, så vi kom hurtigt ud af bilen og begyndte at kaste brød og ænder og blishøns kom hurtigt nærmere, blishønen kom endda meget tæt på og... HAPS! så stod jeg med dagens første nye mærkeart i hånden. Herefter håndplukkede vi lige et par gråænder inden vi gik videre langs den smukke Odense Å. Lidt længere fremme stod endnu en flok ænder.. kaste brød .. "Tager du en eller skal jeg snuppe 1?" Haps! 2 gråænder på en gang, og så videre til næste stop, hvor vi fik endnu en blishøne så ny mærkeart til Jens også, og yderligere et par ænder blev det til! Vi så også både Nandu, emu, flamingo og inkaterne på vores tur, men de var dog buret inde i zoo;)
Vi var nu løbet tør for brød, så vi susede til Vejle og købte brød og så ud og fodre ved åen der. Her var projektet at få fanget nogle hættemåger og der var da også mange mellem ænderne, men de var svære, for de er noget mere vagtsomme end de dumme ænder, men det lykkedes at fange en enkelt så endnu en ny mærkeart. Herefter fortsatte vi til et andet sted i Vejle, hvor vi fik 3 gråænder mere, så alt i alt gav dagen 11 gråænder, 2 blishøns og 1 hættemåge. Derudover aflæste vi en hættemåge i Odense der var mærket 29/11-2007 ved Fruens Bøge.
Alt i alt en god udflugt, og nu skal resten af dagens bruges sammen med damerne, så må vi se hvad dagen imorgen kan give:)
Jesper Brinkmann Foto: JWC (dog taget i år 2007)

Ingen kommentarer: