mandag den 8. december 2008

Perlerækken vokser!

Søndag eftermiddag: Diset med lidt klare huller ind imellem og ganske svag vind, med andre ord UGLEVEJR!. Samtidig skulle hånden efter håndledsbruddet i Nepal afprøves, om den kunne bruge en ringmærkertang igen, så op med 100 netmeter småfuglenet og 24 meter af de stormaskede, inden det blev helt mørkt.
Tilbage til huset for at rigge CD-afspilleren til: DAMN, skiven satte sig ubehjælpeligt fast!. Fat i det gamle anlæg, som også havde en CD med uglekald på, men den var defekt. Først 1 time senere, kl. 17.45, fik jeg skiven løs og anbragt anlægget nær ved uglenettet og sat en udstoppet Mosehornugle foran nettet.
Alt imens dette foregik, røg den første fugl i hejsenettet: Gærdesmutte. Vejret skifter nu til overskyet og finregn, men alligevel, på næste runde, sad den der i hejsenettet, hvor Gærdesmutten lige havde siddet: Perleugle uden ring. Frem med de nye perleugleringe, lineal, tang og vægt, og jeg skulle også lige huske at tage fugleinfluenzaprøver og fotografere kræet.
Uglen var ret hidsig: Bed og langede ud med de skarpe kløer adskillige gange, så det var ikke nemt at tage billeder af en udbredt vinge, når man kun har 2 hænder!
I må nøjes med et portræt denne gang.
Det var nymærkning af Perleugle nr. 8 for i år, desuden 4 svenske aflæsninger og 1 dødfund fra Norge.
Hans Lind

1 kommentar:

Gedser Fuglestation sagde ...

Hehe ja jeg har også to gange oplevet at cd´en sætter sig fast, og det er mega irriterende, men man kan bruge nålen til at sy net med til at løfte cd´en på plads:) Udover de perler du nævner Hans feltobsede jeg jo også en af de nætter hvor der ikke blev fanget nogle, så vi er oppe på 14 i området i år! Mvh
Jesper Brinkmann