torsdag den 7. april 2011

Blæst giver tid til nærstudier.

I går blæste det en halv pelikan fra vest, men der kunne lige akkurat åbnes nok net, som stod i læ, til at overholde standardiseringen. Det blev bare til 6 fugle, men en fed 2k han rørspurv var iblandt og gav lidt opløftning på en kold og blæsende morgen. En af de ringmærkede rødtoppede fuglekonger gik i nettet igen og synes at holde til i haven.

I dag har jeg ringmærket endnu én rødtoppet fuglekonge, så nu er forårsrekorden i hus. Hele 18 rødtop indtil videre. Tidligere rekord var 17 i foråret 2008.

I løbet af de sidste par dage er der også blevet ringmærket et par husrødstjerter. Jeg har for ca. en uge siden ringmærket en 3k+ han husrødstjert med hvide vinge-paneler. Ellers plejer de bare at være hunfarvede og svære at bestemme køn og alder på. Imidlertid har jeg i de senere dage fanget 2 hanner af husrødstjert uden vingepanel, der viser tydelig fældningsgrænse i de store dækfjer og stor kontrast imellem slidt vinge og nyere sorte/blygrå kropsfjer. Disse 2 fugle kunne bestemmes til 2k hanner og beskrives i ringmærkninngsguiden som den sjældne form 'paradoxus'


Husrødstjert 2k han med tydelig fældningsgrænse i vingen og flot hanfarvet hoved, bryst og skulderfjer. Håndholdt ved Hans Lind.


I dag er der mærket ca. 30 fugle og bl.a. aflæst en gransanger mærket af Benny på Gedser Odde 6. juni 2010 som 1k. - Aflæst som 2k.


Foto og GFU blog v./ Rune


Ingen kommentarer: