søndag den 17. april 2011

Stilhed før "storm"?

Det håber vi! Det har været en usædvanlig stille dag med kun 6 ringmærkede fugle og 9 aflæsninger af egne ringe. Stationen var fra morgenstunden indhyllet i en tyk tåge og havgus, og der var en sigt på omkring 200 m. Ikke optimalt for ringmærkningen.


Ringmærkningen begrænsede sig i dag til:
Jernspurv 1
Rødhals 1
Sangdrossel 1
Gransanger 2
Bogfinke 1

Louis var på stationen fra morgenstunden og fik lavet et par optagelser af havens syngende fugle. Per Bo gæstede stationen om formiddagen og om eftermiddagen kom Gert forbi. Woeters er kørt videre mod Nordsjælland. En hyggelig og snaksaglig fyr, som igen var superglad for at gæste stationen. Når der nu alligevel ikke var nogen fugle lukkede vi nettene efter 5 timer, og kastede vi os over en rengøring af stationen. Altid dejligt når man se, hvor man er nået til!
Også F4 er kommet op, og i dag vi fik klippet lidt mere i træer og buske. Vi mangler en rive og en havetraktor og tager gladeligt imod eventuelle donationer.
Også på obs-siden var dagen tynd. En enkelt fiskeørn trak SW og en enkelt landsvale legede kortvarigt over stationen sidst på eftermiddagen. Forhåbentlig vil de kommende dages varme og svage vinde føre en masse fugle med sig. Vi undrer os over at der faktisk ikke har været hverken korttået træløber elletr almindelige træløbere endnu. I aften kommer John Frikke og familien.
Forhåbentlig var denne dag stilhed før storm. Vi er i hvert fald mere end klar i morgen tidlig.

Efter aften-spisning på Havne-kroen stod månen flot over fyret og stationen.



Rune/Clausjannic

Ingen kommentarer: