fredag den 15. april 2011

Uha, der var godt ....

.. vejr! Nettene var sat kl. 05.37 og vi tog forventningsfulde hul på endnu en dag. Vejret viste sig som bekendt fra sin allerbedste side. Havblik fra morgenstunden og igen en smuk smuk solopgang. Det blev dog ikke til helt så mange fugle i nettene, som vi måske havde håbet på, men alligevel en absolut godkendt dag. I alt 33 fugle fik ring på. Ringmærkningen fordelte sig på: jernspurv 14, rødhals 9, munk 3, gransanger 4, fuglekonge 1, Bogfinke 1 og endnu en rødtoppet fuglekonge - stationens 20. dette forår! Én af gransangerne havde et bemærkelsesværdigt kraftigt øjenbryn.




I løbet af dagen fik vi endnu 1 net op (H5) og nettet på N6 blev skiftet, så også dette net nu er klar til foråret og forhåbentlig mange fugle. Omkring H5 blev der klippet lidt mere og endnu en trailer er  nu næsten fyldt op med brombær og havtorn.

Der var ikke så meget træk i løbet af dagen, men en rød glente trak syd og få minutter efter kom en hvid stork den anden vej. Der var enkelte landsvaler over stationen og odden, og også en gul vipstjert fløj over stationen. De grønne frøer kvækker livligt - både nat og dag - og vi talte mindst 7 i dammen i dag.


 Midt på eftermiddagen bevægede vi os mod Kroghage for at tjekke for eventuelle småfugle. 2 husrødstjerter, en syngende gulirisk samt ikke mindst et rådyr på få meters afstand gav et godt boost. Ellers var der ret fugletomt på både Kroghage og jernbaneterrænet. Men under alle omstændigheder endnu en supergod dag i stationens tjeneste!
Rune og Clausjannic

Ingen kommentarer: