torsdag den 14. april 2011

Ringmærkning og formidling

Dagen i går blev nærmest aflyst pga dårligt vejr, og blev i stedet brugt til almen restituering mens Rune arbejdede videre med sit bachelor-projekt. Sidst på dagen måtte vi dog et smut ud for at se om der trods alt var lidt fugle i området. På Kroghage rastede 3 husrødstjerter og trods forholdsvis "ihærdig" søgen (fra bilen!) blev det ikke rigtig til mere. Vi kørte mod Bøtø for - om ikke andet - så dog at bruge det dårlige vejr og den manglende sol til et eftermiddagskig ud over søerne og engene, der jo ellers har et håbløst lys om eftermiddagen. Og vejret var ganske rigtigt perfekt til Bøtø. Det er altid dejligt at besøge Bøtø, da der her jo er arter, vi normalt ikke ser på Odden. Bøtø indeholdt 4 atlingænder (3 han, 1 hun), en del knarænder, spidsænder, Pibeænder, 1 trane, 1 rørdrum hørt mv. Om aftenen så vi - efter endnu et herligt måltid - fodbold/Champions League. Sputnik er nu en ganske god opfindelse!. Vi fik vist max. ud af en dag, der ellers ikke rigtig var til noget!

I dag blev nettene til morgen sat planmæssigt, og vi havde forventninger om en god dag. Da Rune skulle til København mødte både Hans og Benny op, så vi kunne klare ringmærkningen samtidig med formidlingen. Der var aftalt besøg af og formidling for en 1. klasse fra Nørre skole og efter middag fik vi også besøg af en journalist og en fotograf, som var med på de afsluttende netrunder. Og det blev da også en godkendt dag med i alt 60 ringmærkede fugle. En hel del jernspurve (25!), 10 gransangere, 5 sangdrosler, 5 grønirisk, 4 gråsiskener, 4 bogfinker, 3 rødhalse, 1 munk, 1 Blåmejse, 1 engpiber og en enkelt rødtoppet fuglekonge (forårets 19.).



I løbet af formiddagen trak 1 havørn forbi og senere også en fiskeørn, Storspoverne kaldte gennem det meste af formiddagen. Om eftermiddagen - da solen "bagte" på stationen - legede 2 landsvaler med en enkelt bysvale over stationen, mens endnu en havørn trak mod nord.

Og redelegeringen er i dag sat i gang, så om lidt har vi en ny hjemmeside!

Clausjannic

Ingen kommentarer: