søndag den 29. marts 2009

Belgisk jern


Idag var en lidt anden vejrtype en de sidste par dage, da der var totalt vindstille og tåget fra morgenstunden! Dette gjorde til gengæld at de første rødhalse og gæresmutter kunne mærkes og sørme om ikke også 5 sangdrosler fandt vej til nettene! Til gengæld var der ikke mange mejser idag på grund af det disede vejr, men det blev dog til et par blåmejser og en enkelt musvit i netttene!

Idag afholdte stationen også ederfugledag, men desværre var der utroligt få deltagere på turen, som dog gav et fint udbytte. Udover ederfuglene blev der blandt andet set en fin bjergvipstjert samt en hybrid mellem alm. og sortrygget hvid vipstjert.

Ligesom de foregående dage var der en del jernspurve i nettene og pludselig hang der også en med en belgisk ring på! Det er den 2. udenlandske aflæsning hernede i år, så det var fedt!

I alt blev 33 fugle ringmærket idag og en af de rødtoppede fuglekonger fra igår var stadig på plads!

Til eftermiddag tog Jens W og familie tilbage til Bogense efter et par rigtigt hyggelige dage i Gedser, men de vender heldigvis tilbage sidst i april:)

Lars Munk var forbi med slørugle- og tårnfalkekasser, så nu skal der bare findes nogle egnede steder, så vi kan få dem hængt op inden næste ynglesæson:)

Imorgen bliver det lidt samme vejrtype som idag, så mon ikke det første ryk af rødhalse og fuglekonger kommer imorgen? Jeg krydser fingre!

Stay tuned

Jesper Brinkmann

Fotos: Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: