lørdag den 28. marts 2009

Hr. og fru rødtop ankom til Gedser






Et af de store samtale emner blandt gedser fuglestations ringmærkere hvert forår er, hvornår de rødtoppede fuglekonger mon ankommer til odden! Igår mærkede Blåvand jo deres 2. og 3. for i år, så vi undrede os over, hvor de mon blev af, men som Brian sagde igår: "ja imorgen skal jeg jo på arbejde, så de kommer garanteret der". Og det kom til at holde stik for på 3. netrunde idag kunne jeg nemlig pille en fin hun ud af nettet, og sørme om der ikke også hang en han et par netrunder senere, samtidigt med at der også rastede 1 ved radaren, så idag kom de rødtoppede altså til Gedser - 2 dage tidligere end sidste år!

Alt imens vi kunne glæde os over de rødtoppede så havde vi også et formidlingsarrangement, da en gruppe spejdere med forældre fik en god gennemgang af fugletræk og ringmærkning ved Gedser odde af Louis! Desværre var der ikke mange fugle i nettene idag, men de fik da oplevet lidt fugle i hånden!

Alt i alt blev 30 fugle mærket idag og derudover var der en hel del træk af blandt andet traner, ederfugle og også en del pibesvaner!

Lige nu regner det temmelig voldsomt, men der skulle vidst komme et ophold i løbet af natten, så jeg tror på en god dag igen imorgen!

Jesper Brinkmann
Fotos: Gert Jeppesen

Ingen kommentarer: