søndag den 29. marts 2009

Ederfugle-trækturen.




Søndag, den 29. marts.

Louis og undertegnede var på plads ved lystbådehavnen et godt stykke tid før kl. 8, hvor den annoncerede tur skulle løbe af stabelen - med det primære formål at opleve Ederfuglene komme trækkende forbi. Hvad der er gået galt, ved jeg ikke, men der kom kun én - altså ikke Ederfugl, for de kom flyvende forbi i stride strømme - men kun 1 stk deltager på turen!

Efter 2 timers obs inclusiv en tur Kroghage rundt kunne vi notere ca 1500 trækkende Ederfugle en lille flok Huldue og som det mest interessante nogle Vipstjerter, der slog sig ned ganske få meter fra os. Den ene af de hvide var tydeligt med mørkere ryg, så måske en hybrid med den engelske race "Sortrygget hvid Vipstjert".

Den anden spændende obs var en hun af Bjergvipstjert, der også lod sig se på klods hold.

Derpå kørte vi til fuglestationen for at se, om der var gang i den. Det var dog ikke den store vi oplevede, med var dog med, da Jesper fik en Jernspurv med udenlandsk ring, men det skriver han nok selv om.

Da det klarede lidt op fik solen lidt gang i rovfuglene, idet 3 Musvåger og 2 Røde Glenter lavede flyveøvelser over området.

Tekst: Hans Lind
Fotos: Louis Hansen

Ingen kommentarer: