onsdag den 14. juli 2010

En varm dag med sommerfugle

Idag blev endnu en super varm dag på odden! Dagen startede dog noget køligere, da jeg allerede klokken 2 (om natten) gik på stranden med ketcher. Egentlig ville jeg mest bare ned for at kigge, da vejret absolut ikke egnede sig til ketcherfangst (helt vindstille og lyst), men da der så lå en ung sølvmåge et stykke ude på havet, så skulle man da lige prøve:) Og lidt efter var fuglen mærket - det er 1. gang at arten mærkes på Gedser Odde, men der er mærket adskillige inde i Gedser By. I nettene var der også lidt fugle - den første i nettet var en gammel sangdrossel, der må have startet trække meget tidligt. Lidt senere sad der to unge hvide vipstjerter ved siden af hinanden et net, hvilket var glædeligt da vi ike fanger så mange af dem. Rødstjert og kærsanger kom også på listen og ialt blev det til 18 mærkede i stationshaven samt sølvmågen idag!
Omkring middag kom Gert ned på stationen, da vi havde aftalt at vi skulle lave en sommerfugleliste over hvilke arter der er set på stationen. Jeg havde forberedt mig lidt og været ude og fange et par stykker, som Gert fik lov at bestemme. Den ene en stregbredpande og den anden en isblåfugl. Det var en start og herefter gik det stærkt, da vi efter 4 timer arbejde havde bogført 106 arter sommerfugle på fuglestationens område alene idag!
Det mest spændende var nok 2 eksemplar af Eucarta virgo, som er en nyindvandret art her i DK - se billeder af den i galleriet!
Imens vi arbejdede med sommerfuglen kom en 1k lærkefalk flyvende over stationen og trak syd, hvilket er temmelig tidligt, så måske en unge opvokset på Falster?
Håber på lidt flere fangster inden jeg skal til Jylland fredag!
Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: