torsdag den 7. oktober 2010

07.10 Det begyndte langsomt

Græsset var endnu vådt da nettene blev sat, men regnen var stilnet af allerede ved 4-tiden. Vinden var kun en skygge af sig selv, så vi kunne se hen til en dag uden alt for mange blade i netposerne.

Der var ikke meget liv i buskene ved daggry - kun en enkelt rødhals kniksede - eller rettere en i hver ende af haven.
De første runder gav ikke meget, men der var en tendens til at vi ville få et uventet forbrug af p-ringe. Da standarttiden udløb kl. 11:30 havde jeg brugt 60 p-ringe af 76 mærkninger. Alt sammen på fuglekonger og gransangere. Det var tilsvarende for Hans, der kunne supplere med efterårets 8. lille fluesnapper samt en træløber.
Hen på formiddagen fik vi så lidt støvregn, og vi lukkede de fleste af nettene, så vi kørte med laveste standart.

Over middag dukkede Brian op. Regnen var hørt op forlængst, og han var opsat på at genåbne nogle net og håbe på miraklerne. Disse udeblev dog, men ved 14-tiden blev stationshaven pludselig angrebet af et par flokke grønsiskener, der syntes at de absolut trængte til en tur i 'hængekøjen'. I de næste par timer ringmærkede vi omkring 130 grønsiskener, der hovedsagelig havde lagt sig til hvile i N2 og N3. Heldigvis er grønsiskenen er samarbejdsvillig fugl, så operationen gik let og ubesværet. Men det var et par travle timer.
Da vi lukkede nettene kl. 16:30 turnerede flokke af grønsiskener stadigvæk i og over stationshaven.
Vinden var helt nede på 2 m/sek. Vi har forventninger til imorgen.

I dagens løb var der et stort træk af småfugle mod sydpynten. Fortsat mange landsvaler og sværme af grønsiskener. Observatøren på sydpynten melder om ca. 10.000 trækkende grønsiskener, ca. 30.000 bogfinker og 500 hvid vipstjert. Desuden 1 sølvhejre og 1 havørn - blandt mange andre arter.

Dagens mærketal:
Gærdesmutte 2
Jernspurv 1
Rødhals 1
Rødstjert 1
Sangdrossel 2
Gransanger 42
Løvsanger 3
Fuglekonge 104
Lille Fluesnapper 1
Blåmejse 31
Musvit 2
Træløber 1
Bogfinke 2
Grønsisken 150
----------------------------------
14 arter 344


Stig Jürgensen
C-160
Brian Maar
C-797
Hans Lind
A-

Ingen kommentarer: