lørdag den 28. juli 2012

Årets første 1k sanglærke


Det har været et par hotte dage også her på Odden. I går fredag håndterede vi 74 nye fugle og der var ca. 20 aflæsninger. Ringmærkningen var domineret af gærde-, torn- og kærsangere. Det varme vejr - og flere dages søvnunderskud - fik Anders og Rune helt i dørken, så der var ro på stationen om eftermiddagen. De fik dog fornyet energi efter siestaen, og mens jeg cyklede til Brugsen for at gøre dagens indkøb, så flyttede Anders og Rune lærkenettet i fårefolden, så det nu er sat helt klods op af hegnet til folden.

Klokken fire i morges var vejret ikke ligefrem med os, da det styrtregnede og tordnede. Nettene kunne derfor først sættes klokken otte. Ringmærkningen blev også i dag domineret af gærde-, torn- og kærsangere. En større flok stære gik dog i D1 og D2, hvilket satte lidt kolorit på den sidste del af dagens ringmærkninger. Det var helt "back to basics" og den kære Mortensen fra Viborg.
Dagens ringmærkning gav 56 nymærkninger og hele 32 aflæsninger.
Lærkenettene gav årets første 1k sanglærke (årets 3. mærkede sanglærke), hvilket var en ny mærkeart for Anders, så også i dag var han eet stort smil.
Per Bo berigede os med sit gode selskab og ikke  mindst et par store poser med friskbagte thébirkes og basser. Tak for det, Per Bo!
Louis obsede ved Sydstenen og kunne bla. melde om den første 1K dværgmåge, de første 1K mursejlere, udtrækkende store flagspætter og en ung sortterne.
Efter ringmærkningen gik Anders og rune på loftet for at rydde op. Enten havde de fået et epo-agtigt overskud af den megen søvn det sidste døgn - eller også var det fordi jeg tog guitaren frem. Who knows? Ryddet op blev der i hvert fald!
Clausjannic
Årets første 1k sanglærke fik ring på ....
....  og det skumme farvespil i fjerdragten blev beundret på behørig vis


En varm ringmærker ruller lærkenettet sammen inden
vejromslaget for alvor satte ind.

Ingen kommentarer: