søndag den 1. juli 2012

Fuld knald på trækket!

Idag havde DMI lovet en masse regn i Gedser fra klokken 3-6, så ventede med at sætte net op, der kom dog ingen regn, så klokken 5 havde jeg nettene oppe. Kort derefter sad en kernebider og kaldte i haven og lidt efter hang den i nettet.

En fin rørspurv og årets første træløber var også gået i nettet, men ellers var der ikke meget at berette, dog var en stor flagspætte inde og vende i nettet, men den røg ud igen. Lidt efter kom der et regnvejr ind, så måtte lukke halvdelen af nettene. Der trak sjovt nok godt med grønsiskner idag, og Louis meldte om sydtrækkende bjergvipstjert og gulirisk fra sydstenen.

Omkring klokken 9 ringede Louis og spurgte om jeg afspillede lyd fra pirol, og i det samme forstod jeg, hvad han mente for de klareste strofer af pirolsang lød nu fra de sydlige popler i haven! Louis spottede herefter 2 gamle hanner i træet! Hvem havde troet, at der skulle komme 2 gamle pirol-hanner til Gedser den 1. juli? Men da opklaringen kom var der mere i vente, for pludselig var luften fyldt med rovfugle: 2 fiskeørne, rød glente, 5 hvepsevåger, rørhøg, 1 gammel han blå kærhøg, 7 tårnfalk, lærkefalk og 3 musvåger! Hvorfor der kommer så mange på træk den 1. juli er svært at forklare, men de seneste dages regnvejr har måske ødelagt ynglen for nogle? Klokken 12.40 blev nettene lukket, da jeg kun havde mærket 10 fugle. Til aften gjorde vi så et forsøg på at fange digesvaler på stranden. Det gik super godt og i alt blev 35 mærket og vi aflæste 1 der var mærket i stationshaven den 9. juni i år.
Jesper

Ingen kommentarer: