torsdag den 26. juli 2012

En meget, meget tidlig høgesanger!


Efter ringmærkningen onsdag drog Per, Rune, Susan og Anders mod diget for at finde den sorte ildfugl. Og det lykkedes at finde den på diget ved Bøtø, hvor den til gengæld var meget medgørlig. Hjemme i haven snakkede jeg (CJ) med en sørgekåbe….. En fantastisk stor og smuk sommerfugl, som jeg simpelthen ikke kunne køre fra! Men nu er vi vist også ved at  være ved finalen, hvad angår sommerfugle!
Sort Ildfugl - én af de mange dejlige ting, som kun findes hernede!
© Rune Tjørnløv

Sørgekåbe - i stationshaven
Allerede på de første runder denne morgen stod det hurtigt klart, at der i dag ville komme mange fugle. Nettene næsten bugnede, så opgaverne måtte deles. Per og Anders gik net-runderne, Rune mærkede og jeg førte bogen. Allerede på anden runde kunne Anders pille en stor sanger ud af nettet. En høgesanger! En meget meget tidlig fangst, og iflg. DOFbasen: den eneste ringmærkning af høgesanger i juli måned. Faktisk viste en søgning på DOFbasen, at der i perioden 1975-2012 kun er én yderligere obs. af Høgesanger juli måned. En Høgesanger den 2. juli 1985 i Bødkermosen! Høgesanger var også ny mærkeart for Anders, som i sagens natur var eet stort smil trods morgenens travlhed. Også en meget smuk skovsanger og en karmindompap var blandt dagens 115 nymærkninger og 15 genfangster. I løbet af formiddagen tog varmen rigtig fat og omkring kl. 12.30 lukkede vi nettene - og nogle af os kastede sig i bølgens blå. Absolut tiltrængt.
Gårsdagens Sørgekåbe huserede indtil middag stadig i Stationshaven. Ca. kl. 12.00 sås den flyvende mod æblehaven og nord. Måske den fornemmede, at vi er ved at være sommerfugle-mættede. Væk er den i hvert fald!
Per og Susan er i dag kørt tilbage til det jyske. Det har været helt fantastisk at have dem begge på stationen og vi håber bestemt, at de har lyst til at vende tilbage. De næste par dage er der nu 'kun' Rune, Anders og mig tilbage.
Da det efterhånden er flere dage siden, vi sidst har hørt noget om ringmærkningsfolkets spisevaner, så kan vi herfra fortælle, at det i aften var Havnekroen, der fik lov at traktere os. To af os fik de bedste kyllinger vi nogensinde har fået - og Rune …… Han fik bl.a. stuvet hvidkål!  Hmm! Forhåbentlig er vi IKKE nødt til at fortælle mere om det i morgen! ……..
Clausjannic

Den tidligst ringmærkede Høgesanger i Danmark (1975-2012)
Det er ikke så tit, vi har lyst til at bringe et foto af måsen på en fugl.
Men da høgesangeren har en meget smuk en af slagsen - så gør vi en undtagelse!

Karmindompap 1K
karmindompap 1K

En glad ringmærker!

Ingen kommentarer: