søndag den 2. november 2014

Ny mærkeart for GFU

Dagene er efterhånden begyndt at lugte af efterår, og vi kunne derfor åbne alle net fra morgenstunden. Nu havde vi også to ekstra mand, som kunne give en hånd med, i tilfælde af det blev nødvendigt.
Abbi og Joe kunne tage fridag, og fik gået en lang tur på stranden, hvor de fandt et stykke rav! Imens stod Anders og jeg for mærkningen. Jesper og Johan blev sendt ud på netrunderne, så alle havde lidt at lave. Grundet en fangst på kun 81 fugle, var det godt at have fordelt arbejdet lidt.
Selvom det ikke blev det så mange fugle, så var der alligevel nogle gode ting imellem. Som forventet var der stadig lidt fuglekonger, og det blev da også til en Fuglekonge (Regulus regulus) med svensk ring. Ud over den sjove aflæsning, så bød morgenen på to Træløbere (Certhia familiaris) og et par Dompapper (Pyrrhula pyrrhula).

Det mest spændende skulle dog vise sig at være en ny mærkeart for stationen: Gråkrage (Corvus cornix). Anders var så heldig at finde en flot gammel Spurvehøg () i det ene net midt i haven, og i det lige ved siden af hang en ung gråkrage. Glad kom han tilbage og fik en ny mærkeart - altså både ny for ham og stationen.
Det blev anden nye mærkeart i år for Gedser Fuglestation.
Gråkrage x Sortkrage hybrid(Corvus cornix)
Foto: Anders Odd Wulff Nielsen
Glade folk på GFU, med dagens fangst
Fra ventre: Johan, Heidi, Per Bo, Anders og Fie
Foto: Jesper Brinkmann
Dagen har været beriget af mange besøgende, da der skulle holdes møde på stationen, og så har vi ellers bare hygget som vi plejer på GFU. Lige med en ekstra sød top, for Per Bo var på besøg med lidt godt til maven, for at sige farvel for denne gang til Anders og jeg.

Her til aften er der gang i uglefangsten igen. Indtil videre uden gevinst, men man skal aldrig sige aldrig! Johan er krøbet til køjs, Anders og jeg driver den af på sofaen, mens Abbi og Joe venter på at det bliver tid til næste runde (som gerne skulle være lig med nye ugler). Vejret for i morgen ser ikke videre lovende ud, for vinden kommer til at stige. Men igen; man skal vel aldrig sige aldrig.
Godnat fra Gedser Fuglestation.

Blog: Heidi Vibe Frederiksen 

Ingen kommentarer: