onsdag den 4. august 2010

Nybyvej 51. juli måned.

På nær nogle få dage, er der mærket hele måneden i haven. Jeg er glad for skovens mejser, ellers havde det set sløjt ud, men alligevel blev det til 14 arter, fordelt på: Musvit 87 - Blåmejse 12 - Munk 17 - Skovspurv 17 - Solsort 10 - Spætmejse 4 - St. Flagspætte 2 - Havesanger 2 - Rødhals 3 - Skovskade 2 - Dompap 1 - Gransanger 2 - Kernebider 2 og Gulspurv 1.
Ialt 160 mærkninger og kun 9 aflæsninger.
Jeg har dog mærket yderlig 3 fugle, Tårnfalk pull, dette var hos Susanne og Claus, som bor på en gård syd for Nørre Alslev.
Det har været en yderst fugle fattig måned, måske det varme vejr har skylden. Der har igen været en del overflyvende Lille Korsnæb, Alm. Træløber og Kort Tået Træløber har fourageret, i de store Egetræer. Ravnene har vist sig et par gange, og da Kirsebærene begyndte at modne, på de to træer jeg har i haven, kom der gang i Solsorte og Skovskader, som så også gav et par ekstra mærkninger. Jeg kan hilse og sig, at Skovskader er nogle vilde krabater, hvis man ikke får ordentlig fat i dem, med det samme, så har man blødende sår over det hele.
Når der en enkelt gang imellem, har været tegn til en regnfront, så har Landvale - Bysvale og Mursejler, fourageret over huset i stort tal.

Benny.

Ingen kommentarer: