tirsdag den 3. marts 2015

Foråret lader vente på sig - - - - - - !

Op til 13 sekundmeter fra vest og sydvest   -   -   det var, hvad foråret kunne byde på i dag!

  OK, efter en skyet morgen klarede det op nogle timer for lidt før middag igen at blive dunkelt med byger af hagl og slud! Øv -øv!

  Vi skulle formidle fugle og ringmærkning for en stor flok 2.- års pædagogstuderende fra University College Sjælland, delt i to hold her i formiddag. Før de kom, mærkede jeg et par solsorte og aflæste yderligere en solsort, en musvit og rødhalsen fra i går. Men da første hold kom kl. 9, havde vi ingen fugle at vise frem for dem, så vi måtte have nogle af de udstoppede på banen!
Her er rødhalsen fra i går, en 2k hun
  
En rundtur til nettene gav intet nyt, så vi måtte fremvise ringmærknings-labbet inden næste hold skulle komme. Til allersidst så Benny en fugl ryge i det gamle hejsenet - en umærket musvit, der kunne vises frem til begge hold til stor glæde for alle! (næsten)! Vi takker for besøget og kan da oplyse, at vi efter formidlingen fangede og mærkede endnu en solsort.

  Ederfuglene er så småt begyndt på deres forårstræk, vi så et par enkelte småflokke benytte sig af medvinden til at komme nærmere på ynglepladserne.

  De første følfodblomster viste sig, så der er en smule grøde i luften alligevel.

  Det kan stort set kun gå fremad fra nu af!

HLI


Ingen kommentarer: