mandag den 2. marts 2015

Sæsonstart 2015!

Den standardiserede ringmærkning ved Gedser Fuglestation har vi bestemt til at starte 1. marts, Det var i går, men slud og sjaskregn umuliggjorde nogen form for fuglefangst - heldigt nok, for jeg havde en guided tur med Vadefuglene og kunne alligevel ikke påbegynde ringmærkningen. 

   Gert, Benny og jeg havde ellers forleden dag stillet de fleste af stationens net op, så de var klar. De kom først i brug i dag - med halvanden times forsinkelse, da regnen plaskede ned indtil lidt i kl. 8. Vinden var lidt mere end frisk fra syd, men det lykkedes at åbne 10-11 net, der stod lidt i læ.

  Det er altid spændende at komme i gang, og i gang kom jeg da: Den første fugl at frigøre fra netmaskerne var en musvit fra N2, en hun, og i hejsenettet ved siden af sad en han, måske magen?


Årets første fugl, der blev ringmærket på fuglestationen

  Det var ikke de store fangster, som den første dag bød på. En blåmejse, en rødhals og på næstsidste runde en grønirisk var sammen med musvitterne dagens resultat.

  På et tidspunkt kom der en smule blå himmel, og det fik en musvit og et par gulspurve til at synge, sidstnævnte havde dog ikke rigtig fundet melodien endnu.

  I morgen loves der tørvejr, men nogen vind fra vest. Vi får besøg af 50-60 pædagogstuderende fra University College Sjælland - - - forhåbentlig kan vi vise dem nogle fugle blive ringmærket.

HL

Ingen kommentarer: