tirsdag den 9. juni 2009

Endnu en sjælden fugl i nettene og lidt flere tornskader

Dagen i går gik med regn, regn og atter regn. Imellem bygerne kunne mærkes 2 rødryggede tornskader, der bragte årstotalen på 7. Med en nyudfløjen tornirisk, 2 tornsangere og 1 grønirisk blev dagstotalen på beskedne 6 nymærkninger.
I dag så det straks bedre ud. Det var godt nok østenvind, men rimelig vindstille og enkelte solstrejf nåede igennem skydækket.
Nettene var oppe i dag 04.07 og allerede på første runde hang der pludselig en ordentlig krabat i nettet F4. Præcis det sted hvor jeg sidste august mærkede en 1k høgesanger sad der minsandten en vandvittig flot høgesanger med gult øje og vatring på flankerne.
Så snart jeg havde fået den ud ringede jeg til Hans Lind og Gert Jeppesen, der begge kom hurtigt til og så fuglen.

Høgesanger er en stor sjældenhed i Danmark specielt om foråret. Denne Høgesanger blev således den første, der blev meldt ud i DK i år.
Læg specielt mærke til det gule øje, tværvatringen og de kraftige vingebånd.
Foto: Gert Jeppesen


Det blev diskuteret om fuglen var en 3k+ hun eller en 2k han, men pga. benfarve, vatring og generelt indtryk blev fuglen meldt ud som 3k+ hun høgesanger. Der er taget fældningsnotater og måske kan vi komme til en helt sikker alders- og kønsbestemmelse herud fra.

Høgesangeren set forfra. Læg her mærke til at de inderste 2/3 af undernæbbet er lyst.
Desuden ses det, at tværvatring ikke ses på brystet, men kun svagt på flanken. Foto: Gert Jeppesen




Vi kunne næsten ikke få armene ned over denne helt uventede og fantastisk flotte fugl, men måtte jo videre ud og og tømme net.
Der blev mærket ialt 13 fugle i dag fordelt på hele 11 forskellige arter med selvfølgelig høgesangeren som den mest specielle.

Ved netlukningen blev en rød glente set fouragere lavt over haven og en husrødstjert landede på bænkene i forhaven lige som nettene var blevet lukket. Ak, ja, man kan vel ikke få det hele....


v./ Rune Skjold Tjørnløv

Ingen kommentarer: