fredag den 26. juni 2009

Nogle gange bliver man overrasket!


Idag blæste det lige så meget som igår og så endda fra øst! Derudover var det totalt overskyet, så forventede egentlig ikke at fange ret meget! På grund af vinden blev kun halvdelen af nettene sat op! Der var ikke nogle fugle på første runde, men senere hang der dog en gulbug og lidt senere et par tornirisk. Omkring middag var 2 1k skovspurve gået i, så nu begynder de at komme herud fra byen! Det er nemlig sådan, at vi fanger utroligt mange skovspurve i specielt juli måned, da hele Gedser bys bestand går til overnatning i stationshaven. Det kræver selvfølgelig at man har nettene oppe ved aftenstide!

Klokken 13 havde jeg mærket 7 fugle og da jeg jo skulle hjem idag begyndte jeg at lukke net. Der var da heller ingen fugle, men så pludselig i ø2 hang der sørme en 2k lille fluesnapper!! Ikke just en art jeg havde regnet med at fange her sidst i juni måned, og endnu mere imponerende er det, at det er den 3. i stationshaven i år allerede, hvilket er en tangering af den tidligere årsrekord fra sidste år! Mon ikke den bliver slået i år?

Alt i alt er juni en måned der ikke rigtigt er blevet dyrket i Gedser tidligere, men som i år har vidst sig at være et kanon tidspunkt at ringmærke på, da det godt nok ikke giver så mange fugle, men det giver nogle arter vi ellers ikke fanger ret mange af!

Juli nærmer sig og der begynder efterårstrækket for alvor! Så snart bugner nettene i stationshaven med phyller, hippoer og sylviaer! Vi ses dernede!

Jesper Brinkmann
Foto: Lille flue arkivfoto - Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: