tirsdag den 8. juni 2010

Et smut til Jylland

Ved 7-tiden havde jeg kæmpet dagens mærkning op på hele 6 nye fugle! Da Spottesangeren i Blåvand samtidigt var blevet meldt genfundet syngende meget stationært ved fyret, var jeg hurtig til at spørge Gert, om vi ikke skulle køre en tur. Han var staks med på idéen og så snart de fem standardiserede timer var gået, var vi på vej fra Danmarks sydspids til landets vestligste punkt.

Vi samlede Rasmus Bisschop-Larsen og Jens Søgaard op i Korsør og ankom til Blåvand efter knap 4 timers kørsel. Vi nåede dårligt nok at stige ud af bilen, før vi havde fuglen meget fint syngende på nært hold i toppen af træer. Et sjældent nemt twicth! En fin fugl, der lyder som en Gulbug på speed - den synger simpelthen ekstremt hurtigt!


Spottesanger syngende ved Blåvands Fyr

Det var dejligt at være tilbage i Blåvand, efter jeg tilbragte fire måneder derovre som ringmærker sidste efterår fra august til december. Ligeledes var det hyggeligt at snakke med folk fra nær og fjern, som man ikke havde set i lang tid. Jeg gik også med på et par runder med Blåvand Fuglestations ringmærker, Troels, der fangede hittet i søndags. Sidst på eftermiddagen blev Spottesangeren mere ustabil og var kun fremme sporadisk og kortvarigt syngende. Efter kl. 16.45 blev den slet ikke set mere, og mange kom desværre for sent. Vi var derfor lykkelige for at være rykket tidligt. Vi var tilbage i Gedser kl. 23 efter et dejligt afbræk fra arbejdet hernede. Twitching er altid et fint alternativ, hvis der ikke sker noget, når man er på fuglestation.

Asger

Foto: Gert Jeppesen

Ingen kommentarer: