tirsdag den 24. maj 2011

En uforglemmelig tid!!!

23. maj.
Ovenpå gårsdagens ”åbent hus” arrangement, var der hele fem overnattende gæster på fuglestationen natten til mandag. Tre var taget hele vejen fra Skagen, for at forsøge at få høgeørnen at se. Intet nyt var dog blevet meldt ud søndag, og så vidt jeg ved er den ikke set siden da. Vi havde sådan set også på fornemmelsen at det ville gå sådan, efter vi lørdag havde set den (høgeørnen) forsøge sig med at trække ud over Gedser by og videre over Rødsand, efter et stykke tid at have kørt lidt frem og tilbage over Gedser agerland, flere gange lige hen over der, hvor vi stod placeret. 


Det viste sig at være det helt rigtige sted til rovfugle den dag. Både den store skrigeørn, biæder, og altså så høgeørnen, kom alle østfra i en smal korridor trækkende lige forbi os. Også en storlom sp. - formodentlig en islom kom trækkende højt og langt ude over Gedser mod øst. Rune, Hans, undertegnede og senere Louis, ham, der tidligere på dagen som den første, havde fundet høgeørnen fra sit køkkenvindue, fik alle en uforglemmelig eftermiddag. 


Selvom obsposten var en kalkbunke på bondemandens mark, og man fik hvide sko og reflekteret sollyset fra den hvide overflade, så man måtte gå derfra med trætte øjne, var det det hele værd. Det gælder om at være på det rigtige sted, det rigtige tidspunkt, og det må siges at vi var heldige denne dag. Men det er jo som bekendt ikke altid muligt at befinde sig det helt rigtige sted, på det rigtige tidspunkt, og mange spejdede både søndag og mandag forgæves i håbet om at ørnen(e), ville dukke op igen.

Kåre Fog, der også var overnattende søndag til mandag, var ude for at høre og se efter frøer og tudser søndag aften og nat. Der var vist en del at høre, kunne jeg forstå. De grønne frøer i stationshavedammen har det i hvert fald stadig godt og lader sig let beskue. Den femte, Michael Moseby, var også kommet for at forsøge sig med høgeørnen. Alt i alt var der fyldt godt op på stationen denne nat. Ringmærkningen var ikke noget særligt, men 20 fugle blev det trods alt til. Deriblandt den 7. karmindompap i år!

Høgeørn 21-5-11. Selv uden de store objektiver lykkedes det mig
 at få doku foto af fulgen. Det siger noget om hvor tæt på den var!




24. maj.
Blæsende fra morgenstunden. Dog var det muligt at finde læ mange steder i haven og det var kun 4-5 net, vi måtte undvære at have oppe. Klokken 07.00 får jeg pludseligt øje på en ringdue der sidder i F3 nettet (biædernettet) og vi skynder os at komme derhen af. På vej derhen i N2 sidder der minsandten også en skovskade, sprællevende og klar til at prøve kræfter med ringmærkerens hånd. Trods lidt skrammer her og der, lykkes det mig at få sat ring på, og endnu en ny mærkeart var i hus. 7 fugle fordelt på 7 arter blev fanget i dag: stær, ringdue, skovskade, tornirisk, tornsanger, grønirisk og havesanger!




Jeg tager hjem til Jylland senere i dag, efter en rigtig god tid her på Gedser Fuglestation, og regner helt sikkert med at vende tilbage igen, måske allerede til august et par uger, hvis jeg kan få det til at passe. Det har været en rigtig givende oplevelse og jeg har lært rigtigt meget om ringmærkning og håndtering af fugle. Rune har været en alle tiders læremester og vi har haft rigtige gode oplevelser sammen, som da vi i lørdags fangede landets første biæder. Det var ubeskriveligt flot at komme til at se den på så nært hold, og studere alle de flotte detaljer i fjerdragten.


GFU blog v./ Johan F. Castenschiold      

Ingen kommentarer: