torsdag den 5. maj 2011

Masser af fugle

En kanon dag der overgik totalen fra i går med hele 30 fugle! I alt 131 mærkninger i dag. Så det var et par travle første runder, men det er god træning med hensyn til, at bevare overblikket og øvelse gør mester. Igen var det løvsanger som den dominerende art, med hele 88 fugle.
Endnu en skovsanger blev mærket på runde 2. Ellers var der 8 rødstjerter, 1 broget fluesnapper, 2 sangdrosler, 2 rørspurve, 1 tornirisk, en enkelt gærdesmutte osv. Ingen gransangere blev mærket idag. Mærkeligt nok.

En jernspurv med svensk ring, blev aflæst på sidste runde klokken ti. Spændende at se hvor henne i sverige, den er blevet mærket!

Morgenen igennem træk der en del bramgæs mod øst forbi over hovedet på os. Rovfugle var der ikke meget af, kun et par tårnfalke og en enlig musvåge, der blev mobbet af et par krager. Vinden skulle vist skifte igen i morgen, så gad vide hvad det kan bringe?

Eftermiddagen gik med en tur i Birkemose. Vejret var flot. Høj sol og næsten vindstille. Der var masser af rastende fugle at se og høre. Blandt andet kan nævnes 4 broget fluesnappere, 2-3 havesangere, 2 halemejser og en træløber. Der var både rådyr og hare at se og langs med kysten lå der toppet skalleslugere. 2 store skalleslugere, 2 småspove, samt et par gravænder.
Da jeg kom hjem erfarede jeg, at Rune havde sat anhængertræk på den ny indkøbte havetraktor, så den kan bruges til at trække traileren rundt i haven med.
Johan H. Funder Castenschiold

Ingen kommentarer: