mandag den 15. september 2014

Blæsevejrsdag

I går skete der pga vejret ikke det store, så jeg vil hoppe direkte videre til i dag: Det blæste meget fra morgenstunden og vi kunne derfor ikke åbne alle net. Det lykkedes dog at mærke 74 fugle med dem vi kunne åbne. Allerde på første runde sidder der en mellemstor fugl i et af de stormaskede net. Jeg spørger skeptisk Anders, som står tættest på: "Det er da ikke nogen Spurvehøg" og Anders svarer fornøjet henne fra nettet: "Næh, det er en Natravn (Caprimulgus europaeus)!"

Så nåede jeg også at få den som mærkeart i år og det er stadig den fedeste art jeg har oplevet i hånden! Næste overraskelse kom da der sad en Græshoppesanger (Locustella naevia) i nederste fag på lukkerunden. Så trods blæsten blev det en god mærkedag.
Græshoppesanger (Locustella naevia)
Efter at have givet ringmærkningslaboratoriet en omgang rengøring og vasket poser, gik vi en tur ud på odden til Louis der i dag havde haft Lille Kjove (Stercorarius longicaudus) og Storkjove (Stercorarius skua) på klods hold. Vi fik dog ikke set andet end lidt Sortstrubet Lom (Gavia arctica), en Almindelig Kjove (Stercorarius parasiticus) og nogle Dværgmåger (Hydrocoloeus minutusi).

Blog v. Andreas Bennetsen Boe

Ingen kommentarer: