tirsdag den 23. september 2014

Torden, lynild og masser af Jernspurve

Dagen i dag (mandag d. 22/9) startede ikke så godt - vejrudsigten lovede regn, så kun de fire net nærmest huset blev åbnet. Der gik ikke lang tid, før det begyndte at buldre i det fjerne, og hurtigt kom det tættere på. Nettene blev lukket igen, og vi måtte pænt vente til vejrguderne gav lov til at starte ringmærkningen op igen.

Først kl. 9.30 kunne vi genoptage ringmærkningen, og lidt efter lidt fik vi åbnet alle nettene, og så fik vi travlt. I løbet af ca. en time fangede vi de fleste af dagens fugle.

Andreas fik sig en ny ringmærkningsart med dagens eneste Rørspurv, og på en lidt senere runde fik jeg også en, da jeg rundede en busk ved et af nettene, netop som en ung Tårnfalk kom susende ned i nettet. 

Med 105 ringmærkninger og 20 aflæsninger løb dagens fangster op i 125 fordelt på:
38 + 0  Jernspurv
33 + 5  Rødhals
11 + 0  Gransager
9 + 13  Fuglekonge
4 + 0  Gærdesmutte
3 + 0  Bogfinke
3 + 0  Munk
2 + 0  Sangdrossel
1 + 0  Rørspurv
1 + 0  Tårnfalk
0 + 1  Gærdesanger
0 + 1  Musvit

Over middag tog Andreas fri fra ringmærkningsarbejdet for at forberede aftensmaden. Han havde lovet os mexikanske pandekager.
Mens han passede sin plads i køkkenet fik vi besøg, først af Gert og lidt senere af Hans. Det var hyggeligt - ikke mindst for mig, som ikke har set dem, siden jeg besøgte fuglestationen i oktober sidste år.

Nettene blev holdt åbne til kl. 16.30, og da jeg bagefter kiggede ud ad vinduet, sad vores Tårnfalk på en af netstængerne ude på engen. Med en kikkert kunne man faktisk se dens nye ring. :-)

Dagen blev sluttet af med Andreas' lækre mexikanske aftensmad. Det var lidt dristigt af ham, for det smagte fantastisk, så nu risikerer han at få køkkentjans en anden gang.

Blog v. Susanne Primdahl

Ingen kommentarer: