lørdag den 13. september 2014

Vingebånd til Anders

Vi vågnede op i morges til en klar himmel, der hurtigt skyede til efter nettene blev sat op. Allerede på første runde skabte tågen, den lette finregn, nordøstenvinden og kald fra krattene en umiskendelig hit-stemning. De biologisturende var med på runderne og Sebastian der har været på stationen før hjalp til med at pille ud. På anden runde lægger Anders mærke til et underligt kald fra den phyl, som Sebastian er ved at pille ud. Han skynder sig nærmere og en nærmere inspektion afslører en Lundsanger (Phylloscopus trochiloides)! En ny mærke-art for Anders og en ny DK'er for resten af banden.
Lundsanger (Phylloscopus trochiloides)

Selvom vejret udfordrede os nåede nåede vi op på over 100 fugle, med bla. en Grå Fluesnapper (Musicapa striata) og to Rødryggede Tornskader (Lanius collurio) hvoraf den ene bare ikke ville tie stille...
Vejret fik dog hurtigt sat en stopper for ringmærkning og på odden pakkede de også sammen. Derude fik de dog både set to Rødstrubede Pibere (Anthus cervinus), to Rovterner (Hydroprogne caspia) og en Nordlig Blåhals (Lucinia svecica svecica)!
Til eftermiddags tog de studerende op til Bøtø Nor, Anders tog en lur og jeg gik i krig med slåen krattet omkring H4. Det blev rigtig godt og det skal nok fange noget godt inden efteråret er omme. Jeg glemte dog havehandsker så denne omgang blogskrivning har været pænt smertefuld...
Vejrudsigten i morgen lover stedvis snorken og jævn til hård søvn, men vi skal nok være ude og finde noget godt når regnen lægger sig oppe ad dagen.

Blog v. Andreas Bennetsen Boe

Ingen kommentarer: