onsdag den 24. september 2014

En meget urolig og meget rolig dag

Ja, det lyder lidt selvmodsigende at kalde dagen både urolig og rolig. Det urolige går på den kraftige blæst, vi har haft hele dagen, og som betød, at vi kun kunne åbne 16 af havens 27 net. Det rolige relaterer sig til dagens fangsttal, som kun kom op på 35. Fangsterne bar også præg af, at der ikke havde været den store udskiftning i haven, for 21 af fangsterne var aflæsninger af egne fugle.

Faktisk gav det af og til flere fugle, når vi kiggede opad. På nogle tidspunkter i løbet af formiddagen var der adskillige trækkende Røde Glenter og Spurvehøge over haven.


Nede på jorden fik vi ringmærket 3 Spurvehøge, 5 Gærdesmutter, 3 Rødhalse, 1 Gærdesanger, 1 Fuglekonge og 1 Rørspurv.

Spurvehøgene var et par store madammer, hhv. 1K og 2K+. Den tredje var også en 1K hun, men i lidt mere feminint format - nåh nej, i Spurvehøgenes verden er stor jo lig med feminin.
Vingerne blev nærstuderet og fotograferet. Det første billede viser en 1K vinge, det andet en ældre (2k+) vinge, hvor man kan se enkelte juvenile fjer:Sidst på eftermiddagen kørte Andreas og jeg en tur til Bøtø, mens Anders tog en tur ud på odden.
Ved Bøtø var der pænt med ænder, gæs og vadefugle ved det høje tårn. Andreas var især glad for at se Dværgryle, som han ikke havde set længe. Der var dog ikke skyggen af Traner derude, og heller ikke en eneste rovfugl.

Anders fik set lidt andetræk, 35 Dværgmåger og en enkelt kjove (Mellem- eller Alm.). Og så aflæste han en Sølvmåge, som var ringmærket af Jesper Brinkmann den 20. juni på Tjørneholm.

Tilbage på fuglestationen samlede jeg nogle af havens æbler til en bagt æblekage, som vi fik til dessert efter at have nydt en dejlig kartoffelsuppe tilberedt af Anders. Jow jow, vi lever skam godt på fuglestationen, og efter det måltid er jeg sikker på, vi også sover godt.

Blog v. Susanne PrimdahlIngen kommentarer: