tirsdag den 30. september 2014

Tidlig regn og sen rørsanger

Så er der igen nyt ansigt på GFU. Jeg, Heidi, er igen tilbage på pinden og har fået til opgave at skrive til jer derude i dag!
Det er nu ikke fordi morgenen bød på meget, for regnen silede så nettene ikke kunne åbnes. Vi stod op med jævne mellemrum og tjekkede vejrsituationen, men den var håbløs i lang tid. Ved middagstid var vejret alligevel med os, og vi kunne sætte net. Haven var stuvet fuld med fugle i mange afskygninger! Og ikke at forglemme, så var himlen også fuld af kald og forbipasserende gæster.

Det meste af dagen blev nu brugt på ringmærkning, og vi håbede sådan på at få misteldrosler i nettene, da de var i haven, men vi havde ikke heldet med os. Til gengæld fangede vi en rimelig sen Rørsanger (Acrocephalus scirpaceus), en Korttået Træløber (Certhia brachydactyla), to Rørspurve (Emberiza schoeniclus) og dagens rekord blev taget af Rødhalsene (Erithacus rubicula). Vi havde også mange af efterårets andre sædvanlige gæster som Gransanger (Phylloscopus collybita) og Fuglekonge (Regulus regulus). Alt i alt nåede vi op på 133 nymærkninger.
Rødhals (Erithacus rubecula). Bemærk den "forlængede" halefjer!
Vejret for i morgen ser lidt mere lovende ud end det gjorde i dag: Ingen regn og overskyet. Der skulle komme lidt vind, men det skal ikke slå os ud! Nord for os er der blevet mærket mange fugle i dag, så vi ved da, at der er flere på vej.

Til aften har Andreas forkælet alle om bordet med is, så nu kan vi alle gå sukker-mætte og børne-glade i seng.

Blog: Heidi Vibe Frederiksen
Foto: Anders Odd Wulff Nielsen

Ingen kommentarer: